Bocuse d’Or – HISTORY

In January 1987, Paul Bocuse created the Bocuse d’Or, a revolutionary gastronomy contest. Replicating the codes of major sporting events, he imagined a true show placing the emphasis on cooking and on the chefs.

The idea: to bring together 24 young chefs from all over the world, among the most promising talents of their generation, and have them prepare superb dishes within 5 hours 35 minutes, live before an enthusiastic audience. To decide between them: a jury composed of the most illustrious chefs of the planet

Bocuse d’Or receives extraordinary media coverage

Beyond a mere cooking contest, the Bocuse d'Or is a show that receives extraordinary media coverage. Many talented chefs have made a name for themselves by winning the contest, like the winner of the Bocuse d'Or 2011, Danish chef Rasmus Kofoed - restaurant Geranium (Copenhagen) - who successively won the Bronze Bocuse, Silver Bocuse, and Gold Bocuse.

Bocuse d’Or Europe

20 years after its creation, faced with the increasing number of nations who want to take part in the prestigious contest, the Bocuse d'Or inaugurated in 2007 the concept of pre-selection events by introducing the continental events: Bocuse d'Or Europe, Bocuse d'Or Latin America and Bocuse d'Or Asia, that became Bocuse d'Or Asia-Pacific in 2014 and now includes Australia.

24 countries will reach the prestigious final in Lyon

These events are actual continental finals and aim to select the 24 countries that will reach the prestigious final in Lyon. More than an isolated event, the Bocuse d'Or now features nearly sixty national and continental contests over a two-year cycle, all leading to the culmination in the world final that is invariably held in Lyon, France.

Fréttir

17 02, 2010

Mikill fengur í að fá frægan matreiðslumann til að miðla af reynslu sinni

17.02.2010|

Þann 2 febrúar síðastliðinn var haldið námskeið um Norræna eldhúsið í Hótel og- matvælaskólanum í Kópavogi Bocuse d´Or Akademían á Íslandi í samstarfi við Iðuna fræðslusetur stóðu fyrir námskeiði þar sem Mathias Dahlgren matreiðslumeistari á Grand Hótel í Stokkhólmi var kennari ásamt aðstoðarmanni. Mathias er vel þekktur matreiðslumeistari, en hann varð sigurvegari Bocuse d´Or 1997 [...]

19 04, 2009

Bocuse d´or 2009

19.04.2009|

Í febrúar síðastliðnum var matreiðslukeppnin Bocuse d´Or haldin í Lyon í Frakklandi samhliða SIRHA sýningunni. Ragnar ásamt aðstoðarmönnum sínum Þetta var í 6. skipti sem íslendingar taka þátt og í ár var það Ragnar Ómarsson matreiðslumaður  sem keppti fyrir Íslands hönd og var þetta í annað sinn sem Ragnar keppir í þessari keppni. Honum til [...]

10 02, 2008

Stóra matreiðslukeppnin Bocuse d´or í Lyon í Frakklandi

10.02.2008|

Ragnar Ómarsson Snemma á síðasta ári nánar tiltekið 14 febrúar tóku níu matreiðslumeistarar og keppendur sig til og stofnuðu sérstaka Íslenska akademíu um sterkustu einstaklings matreiðslukeppni sem haldinn er í heiminum í dag, en það er keppnin Bocuse d´or  sem haldin er í í Lyon í Frakklandi annað hvert ár. Ísland hefur fimm sinnum átt [...]