Bocuse d’Or – HISTORY

In January 1987, Paul Bocuse created the Bocuse d’Or, a revolutionary gastronomy contest. Replicating the codes of major sporting events, he imagined a true show placing the emphasis on cooking and on the chefs.

The idea: to bring together 24 young chefs from all over the world, among the most promising talents of their generation, and have them prepare superb dishes within 5 hours 35 minutes, live before an enthusiastic audience. To decide between them: a jury composed of the most illustrious chefs of the planet

Bocuse d’Or receives extraordinary media coverage

Beyond a mere cooking contest, the Bocuse d'Or is a show that receives extraordinary media coverage. Many talented chefs have made a name for themselves by winning the contest, like the winner of the Bocuse d'Or 2011, Danish chef Rasmus Kofoed - restaurant Geranium (Copenhagen) - who successively won the Bronze Bocuse, Silver Bocuse, and Gold Bocuse.

Bocuse d’Or Europe

20 years after its creation, faced with the increasing number of nations who want to take part in the prestigious contest, the Bocuse d'Or inaugurated in 2007 the concept of pre-selection events by introducing the continental events: Bocuse d'Or Europe, Bocuse d'Or Latin America and Bocuse d'Or Asia, that became Bocuse d'Or Asia-Pacific in 2014 and now includes Australia.

24 countries will reach the prestigious final in Lyon

These events are actual continental finals and aim to select the 24 countries that will reach the prestigious final in Lyon. More than an isolated event, the Bocuse d'Or now features nearly sixty national and continental contests over a two-year cycle, all leading to the culmination in the world final that is invariably held in Lyon, France.

Fréttir

22 05, 2010

Við höldum “Coolinu” í Bocuse d´Or keppninni

22.05.2010|

Þráinn að leggja lokahönd á fiskréttinn og Stulli fylgist með Það styttist í undankeppnina Bocuse d´Or Europe, en hún verður haldin í Sviss 7.-8. júní næstkomandi.  Eins og kunnugt er þá keppir Þráinn Freyr Vigfússon fyrir hönd íslands og tímaæfingar búnar að vera nokkrar.  Freisting.is hitti Þráinn rétt eftir síðustu tímaæfinguna sem haldin var á [...]

30 04, 2010

Þráinn er á réttri leið

30.04.2010|

Freisting.is fékk boð um að koma á Hótel Sögu, Grillið, tilefnið var að Akademian og Þráinn Freyr Vigfússon, næsti keppandi fyrir Íslands hönd, voru að kynna sig og fiskrétt Þráins í leiðinni. Margt var um manninn, helstu birgjar sem veita verkefninu stuðning auk blaðamanna. Friðrik Sigurðsson stiklaði á stóru um sögu keppninnar og umfang en [...]

2 04, 2010

Bocuse d´Or fararnir skelltu sér upp á Fimmvörðuháls í þyrlu

02.04.2010|

T.v. Siguróli, Viktor Örn, Þráinn Freyr og Hákon Már Bocuse d´Or keppendurnir þeir Þráinn Freyr og Bjarni Siguróli skelltu sér upp á Fimmvörðuháls í þyrlu og Hákon Már sérlegur Bocuse d´Or ráðgjafi og þjálfari strákana og með í för voru ljósmyndararnir Finnur og Viktor Örn. Tilgangur ferðarinnar var að sjá gosið og ná myndum af [...]